Vetkőzős póker a galéria kirakatában

Zefrey Throwell új művészeti projektje még mindig képes megdöbbenteni a sokat látott New York-i járókelőket is. Az Art in General nevű kiállítóterem kirakatában folyamatosan egy hét fős társaság ül, és vetkőzős pókert játszik.

Az Art in General nevű kiállítóterem előtt elhaladva ide-oda kapkodják a fejüket a járókelők. Műtárgyak helyett ugyanis hét ember fogadja őket – több-kevesebb ruhában.

Zefrey Throwell legújabb kiállításának címe: „Emelem a tétet!”, aminek jegyében egy pókerező társaságot csődített össze, és beültette őket egy galéria kirakatába. Ez még önmagában nem nevezhető éppen sokollónak, azonban ők a vetkőzős verziót játsszák, így aki épp veszít, annak le kell vennie egy ruhadarabot.

– Az utca emberei közül invitáltam meg a játékosokat, de azt nem határoztam meg, hány réteg ruhában játsszanak. Néhányan úgy néztek ki, mint a Michelin Man, mások egyszerűen egy farmerban és egy pólóban érkeztek. De mindenkinek ugyanazon szabályok szerint kellett játszania. – mondta a New York Post-nak a művész, aki egyébként híres meztelenséggel kapcsolatos művészeti tevékenységéről.

Augusztusban például 50, üzletembernek öltöztetett embert ültetett ki a Wall Streetre, akik fokozatosan levették ruháikat a járókelők legnagyobb döbbenetére – számol be az esetről a Daily Mail.  A rendőrség akkor legalább 3 résztvevőt letartóztatott, de a művész kifizette az óvadékot, így szabadlábra helyezték őket.

Mostani, kissé furcsa performanszában 48-an vesznek részt, és november 19-ig csodálhatják meg az érdeklődők.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.