Veszélyesek az utcák Budapesten a szél miatt

Az erős szél miatt vasárnap Budapesten folyamatosan érkeznek a bejelentések a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A viharos időjárás tetőket, reklámtáblákat rongált meg, fát döntött ki.
Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható tájékoztatás szerint bádoglemez lógott a VII. kerületi Péterfy Sándor utcai kórház egyik épületéről, háló és falemezek lógnak a Rákóczi út és a Nagydiófa utca kereszteződésénél.

Fa dőlt egy autóra a XI. kerületben a Szerémi úton, a tűzoltók itt kézi erővel megszüntették a forgalmi akadályt. Az Élessaroknál egy leszakadt reklámtáblának hajtott egy autó, személyi sérülés nem történt. A III. kerületi Zemplén Győző utcában egy épület tetején napkollektorok alkatrészeibe kapott bele a szél, ezek most "veszélyesen lógnak". A VII. és a VIII. kerületekben több épületről is lemezek lógnak, veszélyeztetve ezzel a közlekedőket - közölte a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédők azt kérik az autósoktól, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, míg a gyalogosoktól azt kérik, hogy saját testi épségük és a beavatkozások segítése érdekében a lezárt utcáknál, járdaszakaszoknál kövessék a hatóságok utasításait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.