Egyre veszélyesebbek az elektromos kerékpárok

Vasárnap egy húsz éves férfi vesztette életét Thörigen közelében, Bern tartományban, amikor elektromos biciklijével egy autónak ütközött.

A balesetet az okozta, hogy a Linden felé tartó biciklis áttért a menetirány szerinti szemközti sávba, ahol karambolozott a szemből érkező kocsival - számolt be a The Local svájci kiadása a helyi rendőrség bejelentése alapján.

A kerékpárost helikopterrel szállították kórházba, ahol később belehalt sérüléseibe. Az autó húsz éves sofőrje és a huszonkét éves utasa sértetlenül megúszták a balesetet.

Az eset mindössze néhány héttel az után történt, hogy a nemzeti baleset megelőzési hivatal (BFU) kiadta éves beszámolóját. A tanulmányból kiderül, hogy az elmúlt évben nőtt azoknak a baleseteknek a száma, amikben elektromos biciklik voltak az érintettek. Öt halálos baleset és 145 sérülés köthető ehhez a közlekedési eszközhöz.

A hivatal szerint az elmúlt négy évben jól megfigyelhetően nőtt a balesetek száma, ez pedig közvetlen összefüggésben van az elektromos biciklik elterjedésével.

Az e-biciklik viszonylag nagy sebességre képesek, emiatt hosszabb a féktávolságuk is. A többi közlekedő, azonban rosszul méri fel, hogy milyen gyorsak - magyarázza a BFU szóvivője Daniel Menna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.