Veszélyes vegyi anyag az élményfürdőben: három gyerek kórházban marad

Veszélyes vegyi anyagok ömlöttek ki a győri élményfürdőben, ezért egy órára ki kellett üríteni a létesítményt.  A katasztrófavédelem megyei szóvivője, Dobos Viktória hadnagy elmondta: mintegy százan voltak a fürdőben, amikor az alagsorban tárolt kén- és sósav gőze felszivárgott az uszodaszintre.

A létesítmény igazgatója, Horváth Cs. Attila az MTI-nek elmondta: a kiszabadult vegyianyag-gőzt, amely beszivárgott az öltözőkhöz, a tűzoltók kiérkezésének idejére már vízzel semlegesítették.

A mentők kilenc felnőttet és öt gyereket a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba vittek, közülük négyen külföldiek. Az intézkedés célja elsősorban a megfigyelés volt, ám a gyerekek szervezetét jobban megviselik az ilyen esetek.

Három gyereket kórházban tartanak további, 24 órás megfigyelésre a győri uszodai savszivárgás miatt kórházba szállított fiatalok közül - közölte a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati centrumának vezetője csütörtök délután az MTI-vel.

Ruszinkó Viktória a korábbi adatokat korrigálva azt közölte: nem 11, hanem összesen 14 ember került az intézmény sürgősségi osztályára, közöttük öt gyermek. Két külföldi gyereket már hazaengedtek.

Alig egy órával a savgőz-szivárgás után újranyitott a győri Rába Quelle élményfürdő - közölte a létesítmény általános igazgatója csütörtökön az MTI-vel.
   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.