Veszélyes gáz miatt részlegesen kiürítették a Zala megyei kórházat

Kiürítették a Zala Megyei Kórház egyik részlegét, mert robbanásveszélyes etilén-oxid gáz került a levegőbe.

Tűz- és robbanásveszélyes, az egészségre is káros etilén-oxid gáz került a levegőbe a Zala Megyei Kórház diagnosztikai épületében – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Hozzátette: a gázszivárgás miatt kiürítették az épület két emeletét.

Egy tűzoltó ventillátorral szellőztet a Zala Megyei Kórház ablakában
Zalaegerszeg, 2011. január 12. Egy tűzoltó ventillátorral szellőztet a Zala Megyei Kórház ablakában, miután az intézmény diagnosztikai osztályán etilén-oxid ömlött ki. A kórház második és harmadik szintjét a tűzoltók kiürítették. A két szinten csak kórházi dolgozók tartózkodtak, őket elővigyázatosságból kiküldték az épületből, személyi sérülésről nem érkezett információ. A sterilizáláshoz használt etilén-oxid egy palackból szivárgott, amelyet már a tűzoltók kiérkezése előtt elzártak. MTI Fotó: Varga György

Kecskés Gábor, a kórház orvos igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a sterilizáló részlegükön eltört egy cső, ami miatt a műszerek fertőtlenítéséhez használt gáz került a levegőbe. Hozzátette: a részlegen csak a kórház dolgozói tartózkodtak, és szerencsére csak egy munkatársuk lélegzett be a gázból, de ő sem szorul kezelésre. Az orvos igazgató kérdésünkre közölte: a szivárgás még délelőtt történt, s várhatóan már a délutáni órákban folytathatják a munkát a sterilizáló részlegen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.