Veszélyes anyag folyt az útra Bonnyapusztánál, teljes útzár

Teljes útzár van a Somogy megyei Igal külterületén Bonnyapusztánál a 6505-ös úton, ahol egy péntek reggel kigyulladt teherautóból veszélyes anyag folyt ki. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.

A balesethez Kaposvárról előbb négy, majd még egy járművel vonultak ki a tűzoltók, akik speciális védőruhában kezdték el a mentést. A helyszínre a veszélyhelyzeti felderítő csoport is riasztották - mondta el a katasztrófavédelem szóvivője, Kőhalmi Szilvia.

Beszámolt arról, hogy a tüzet poroltóval rövid időn belül eloltották, a négy, hidrogén-peroxid vizes oldatát tartalmazó hordóból három megsérült, azokból vékony sugárban folyt ki a veszélyes anyag, amelyet a tűzoltók elkerítenek és felitatnak.

A platós teherautó ezenkívül lúgot és sósavat is szállított - közölte a szóvivő, aki elmondta továbbá, hogy a jármű az út mellett egy pihenőben áll. A műszaki mentésben 22 tűzoltó és katasztrófavédelmi szakember vesz részt.

Karsay Kornél a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a baleset helyén teljes útzár van. A Kaposvár-Szántód közötti úton közlekedőket elterelik. A Kaposvár felől érkezőket Ráksinál Mernye felé, a Szántód felől érkezőket Andocsnál Karád felé.

A baleset okáról elmondta: a megsérült tartályból a veszélyes anyag a kipufogócsőre folyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.