Verték, fenyegették, zsarolták diáktársukat

Egy gyöngyösi tizenéves fiútól folyamatosan pénzt követeltek a iskolatársai.

Az ügyben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben vádat emelt, míg gyermekkorú társa esetében a szükséges gyámhatósági intézkedések megtétele iránt intézkedett.

A 16 éves vádlott és a nála fiatalabb barátja, 2016 februárjának utolsó napján, a délelőtti tanítás egyik szünetben, az iskola lépcsőjén megállította a gyermekkorú sértettet, akit a közeli mosdóba vittek, és ott - miközben lökdösték és rugdosták - közölték vele, hogy másnapra hozzon nekik ötezer forintot, különben meg fogják verni. Ennek hatására a fiú több részletben átadta nekik a spórolt pénzét, ami azonban napok múltán elfogyott, így a további követeléseknek már nem tudott eleget tenni - írja a heol.hu. Mivel a fenyegetések nem szűntek meg a két másik diák részéről, a sértett - félelmében - otthon a szülei pénzét vette el azért, hogy azt adja oda a zsarolóinak. Erre jellemzően a fiúmosdóban került sor, de az is előfordult, hogy a két elkövető az egyik szünetben a földszinti italautomatánál bántalmazta a teljesítést megtagadó sértettet, akinek a fejét nekiszorították a gépnek, miközben a kezét hátracsavarták, és azzal fenyegették, hogy ha nem viszi a pénzt, akkor „meghal". Ennek a nyilvánosan elkövetett cselekménynek egy tanár közbelépése vetett véget. Néhány nap múlva a fiú a szüleinek is beszámolt a megpróbáltatásairól, mialatt sírva bevallotta nekik, hogy a fenyegetések hatására több ezer forinttal meglopta őket. A szülők ezután fordultak a rendőrséghez.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a 14. életévét betöltött fiatalkorú elkövetőt folytatólagosan megvalósított, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint 35.000 Ft erejéig alkalmazzon vele szemben vagyonelkobzást is, tekintettel a bűncselekmény elkövetése folytán bekövetkezett jogtalan vagyongyarapodására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.