Vérengzésre készültek a Pokémon világbajnokságon

Lőfegyverekkel és több száz lőszerrel érkezett két férfi a hétvégén Bostonban megrendezett Pokémon világbajnokságra. A biztonságiak lekapcsolták őket, miután fülest kaptak, hogy a Facebookon azt írták, „kinyírják a versenyt”.

Az Iowából érkező, 27 éves James Austin Stumbót és a 18 éves Kevin Nortont még időben elkapták a biztonságiak. Stumbo ugyanis fenyegető üzeneteket tett közzé az esemény Facebook-oldalán, mellékelve a fegyverarzenálról készült képet.

„Kevin Nortonnal készen állunk a bostoni vébére, indulunk” - írta, majd valaki sok szerencsét kívánt nekik kommentben. Erre aztán Stumbo azt felelte: „A verseny kinyírásához?”

Így nem meglepő módon, mikor a két férfi megjelent az igen nagy népszerűségnek örvendő eseményen, amelyre évente több százezer ember megy el, a biztonságiak nem engedték be őket. A rendőrség a kocsijuk átkutatásakor megtalálta a géppisztolyt, vadászpuskát és a több száz töltényt - holott a két férfinak fegyvertartási engedélye sem volt.

Mind a kettőjüket letartóztatták. Paul Fitzgerald, a bostoni rendőrség főfelügyelője szerint a rendőrség és a biztonságiak is jó munkát végeztek, és sikerült megakadályozni egy esetleges tragédiát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.