Verekedő közterület-felügyelőt ítélt el a Debreceni Ítélőtábla

A közterület-felügyelő a debreceni Kossuth tér elhagyására szólított fel egy hajléktalan csoportot, akik többszöri felszólítás után sem mentek el és szidalmazták. Aztán az egyik hajléktalan lökdösni kezdte, erre megütötte.

Jogerősen pénzbüntetést szabott ki szerdán a Debreceni Ítélőtábla arra a közterület-felügyelőre, aki Debrecen főterén verekedett össze egy hajléktalannal - közölte Koszta János, az intézmény sajtótitkára.

A munkáját végző közterület-felügyelő 2006. április 23-án szólított fel a debreceni Kossuth tér elhagyására egy hajléktalan csoportot, miután azok a padokon feküdtek, italoztak és szemeteltek. A hajléktalanok többszöri felszólítást követően sem mentek el, szidalmazni kezdték a közterület-felügyelőt, aki ekkor rendőrt hívott. Az egyik hajléktalan férfi felállt a padról és lökdösni kezdte a közterület-felügyelőt, aki emiatt megütötte. A hajléktalan férfi ettől a földre esett, de rögtön felállva ököllel visszaütött. A hajléktalan férfi orrcsonttörést és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Ítélőtábla a közterület-felügyelőre 60 ezer forintos pénzbírságot szabott ki súlyos testi sértés és hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt. Az ítélőtábla ezzel enyhítette az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét, amelyben hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki rá. A hajléktalan férfi esetében az első fokú ítélet - 40 nap fizikai munkakörben végzendő közérdekű munka hivatalos személy elleni erőszak miatt - emelkedett jogerőre, mivel ő visszavonta a fellebbezést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.