„Vérdíjat” tűztek ki az álbróker Marcsika fejére

Már nemcsak az Interpol, hanem hitelezői is a nyomába eredtek a szökésben lévő karcagi álbrókernek, Dobrai Sándorné Marcsikának. Két cég pénzdíjat ajánlott fel annak, aki információt szolgáltat a Kun-Mediátor Kft. sokmilliárdos csalással gyanúsított vezetőjének hollétéről – tudta meg a Blikk.

A lap, bár a pontos összeget nem ismeri, több Kun-Mediátor károsulttól is úgy értesült, hogy milliós nagyságrendű összeg üti annak a markát, aki segít felkutatni a csalót. A Blikk megkereste az ügyben a „vérdíjat” felajánló cégeket is, melyek megközelítőleg 900, illetve 200 millió forintot tartottak a Kun-Mediátornál, de sehol nem akartak nyilatkozni.

– A cégvezetők állítólag együtt döntöttek arról, fizetnének annak, aki feldobja Marcsikát – árulta el egy névtelenséget kérő informátor. A szervezkedést az egyik ügyvéd is megerősítette: – A károsultak valóban beszéltek arról, hogy vannak, akik magánúton próbálják felkutatni a Kun-Mediátor szökésben lévő tulajdonosát. De egyéb részleteket nem tudok – mondta a Blikknek Séllei Ilona.

A károsultak egy másik csoportját képviselő Dobrossy István azt mondta, újabb ügyfelek is a kezükbe vehetik az ügy intézését. Ők az ügyvéd szerint magánnyomozót bérelnének fel, hogy az elsíbolt pénz nyomára jusson. Hiszen az átvett óriási összegek ellenére alig van lefoglalt vagyon, tehát ezeknek a pénzeknek valahol lenniük kell.

Bár a nyomravezetői díj felajánlása törvényes, de nem mindegy, hogy milyen célból teszik. Az „embervadászat” vége börtönbüntetés is lehet.

– Sokféle kimenetele lehet, ha valaki egy körözött személlyel veszi fel a kapcsolatot a nyomravezetői díjnak köszönhetően. Hiszen ha utána futni engedi, s ezt nem jelzi a hatóságoknak, akár bűnpártolásért is felelősségre lehet vonni – magyarázza Kamarás Péter, a Blikk jogi szakértője. – Ez pedig nem kis tétel. Aki ugyanis a bűnpártolást haszonszerzés végett követi el – vagyis alkut köt a szökésben lévő álbrókerrel –, három év börtönt is kaphat – teszi hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.