Venezuelai lány a világszépe

Venezuelai lány fejére került a világszépe koronája a Miss World hatvanadik, londoni ceremóniáján vasárnap este.

Idén hatvanadik éve koronázták meg a legszebb nőt a világon. A Miss World történetében számtalan európai győzelem született már, a legtöbb első helyezést Venezuela, India és az Egyesült Királyság szépségei értek el.

Az első győztes 1951-ben a svéd Kiki Hakaanson volt, tavaly októberben pedig az amerikai Alexandira Mills választatott a világ legszebb hölgyének.

Idén egy venezuelai lány tudhatja magáénak a címet. Ivian Sarcos nagy családból származik, 12 testvére van. Jelenleg egy műsorszolgáltató alkalmazottja, leginkább azonban gyermekekkel szeretne foglalkozni, már létre is hozott egy alapítványt számukra.

A versenyt több mint 150 ország televíziója közvetítette élőben a londoni Earls Courtből, a szervezők szerint pedig mintegy egymilliárd nézője lehetett a műsornak. Ugyanakkor volt, akinek nem tetszett a dolog. A gálának otthont adó épület előtt egy feminista csoport tüntetett a női egyenjogúságon és méltóságon esett sérelem miatt - írja a The Telegraph.

A győztes 121 vetélytársát utasította maga mögé, köztük a Magyarországot képviselő Szunai Lindát, aki 18 éves, és jogásznak készül.

Miss Venezuela, vagyis Ivian Sarcos lett a világszépe.
Miss Venezuela, Ivian Sarcos, is crowned Miss World 2011 in Earls Court in west London November 6, 2011 REUTERS/Paul Hackett (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.