Vendégeskedjen II. Erzsébetnél!

Július 25-től szeptember 27-ig megnyitja kapuit a brit uralkodó lakhelye, a londoni Buckingham-palota. A királynő az évnek ebben a szakában Skóciában vakációzik és erre az időre 1993 óta hagyományosan látogathatóvá teszi otthonát.

35,60 fontért megtekinthetőek a királyi termek, kertek és még sütit és valódi angol teát is kaphatunk. Az egy hónapos nyitva tartás alatt 400 000 látogatóra számítanak.

Idén a fogadások, rendezvények előkészületeibe pillanthatnak be a turisták. Anna Reynolds, a gyűjtemény kurátora a CNN-nek elmondta, hogy a királynő személyesen hagyja jóvá a fogadások menüjét és a felszolgált italokat, a rendezvény előtt pedig ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a teremben, illetve megköszöni a személyzet munkáját.

A látogatók a főbejáraton át léphetnek be, ahol a királynő által meghívott vendégek, állam- és egyházfők, sportolók vagy színészek is érkeznek a hivatalos látogatások során. A palotában évente közel 50.000 protokoll látogatót fogadnak.

A mostani palota ősét 1703-ban építették, majd többször felújították és kibővítették. Az uralkodó lakhelyét Viktória királynő helyezte ide, aki egyre népesebb családjával 1837-től, uralkodása kezdetétől élt itt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.