Véletlenül előkerült egy két éve eltűnt túrázó

Véletlenül megtalálták egy két éve eltűnt túrázó maradványait a mentők az Alpokban, amikor egy frissen eltűnt kiránduló nyomába eredtek.

A hegyi mentők csütörtökön eredtek egy Füssen közelében, az Alpokban két nappal korábban eltűnt kiránduló nyomába, amikor véletlenül emberi csontokra találtak. Mint később kiderült, a csontok egy 19 hónapja eltűnt túrázó maradványai.

A berlini Andreas G. 2014. november 27-én posztolt a Facebookon két képet a tagelbergi magashegyi mászóútról. Az egyik kép a ködbe burkolózó Neuschwanstein kastélyt, a másik pedig a reggeli napfényben fürdő fenyvest és az alatta gomolygó felhőket örökítette meg. A képekre Andreas kapott négy lájkot, egy ismerőse pedig azt írta: Ó, mint egy tündérmese. Gyönyörű!

Forrás: Facebook

Ezek a képek voltak azonban a 49 éves férfi utolsó életjelei.

A rendőrség beszámolója szerint a hegyi mentők helikopterről szúrták ki az épp keresett, lezuhant túrrázót, akit a hálózsákja miatt vettek észre. A mentők leszálltak, de akkor már csak a balesetet szenvedett hegymászó halálát tudták megállapítani. Legnagyobb megdöbbenésükre a helyszín azonban nem egy, hanem két holttestet rejtett.

A boncolás megállapította, hogy a régebbi maradványok a két éve eltűnt, tapasztalt túrázóhoz, Andreas G.-hez tartozott, aki nem viselte a védőfelszerelését, amikor balesetet szenvedett. A rendőrség szerint a pályának az a része, ahol a férfi lezuhant, középnehéz terep, feltéve, hogy az időjárás száraz. A tapasztalt túrázó valószínűleg elszámította magát a ködös őszi időben.

Andreas G. Peruban
Forrás: Facebook

Eltűnését a szerettei jelentették be, s bár a rendőrség és a hegyi mentők a levegőből és a terepen, kutyákkal is keresték napokig, nem jártak sikerrel. Mivel Andreas G. egyedül mászott, nem volt senki, aki segített volna szűkíteni a lehetséges baleseti helyszín körét - írja a Bild.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.