Véletlenül egy katonai bázison landolt egy utasszállító

Tévedésből egy dél-dakotai katonai bázison landolt az amerikai Delta légitársaság gépe. Az repteret mintegy tizenhat kilométerrel lőtték mellé a pilóták.

Az Ellsworth Légibázison szállt le a Delta Airbus 320 típusú gépe, 130 utassal a fedélzetén. A repülőnek eredetileg a 16 kilométerre fekvő Rapid City regionális reptéren kellett volna landolnia. A pilótákat valószínűleg az zavarhatta meg, hogy mindkét leszállópálya hasonló tájolású.

A repülőgép utasainak beszámolója szerint mintegy két és fél óráig tartott, míg a katonai személyzet átvizsgálta a gépet, majd tovább repülhettek az eredeti landolási helyszínre. A Szövetségi Repülésügyi Hivatal és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet is vizsgálja az ügyet - írja az Independent. Gentry Boswell parancsnok szerint az eset azért történhetett meg, mert a pilóták nem hajtották végre azokat az alapintézkedéseket, amelyek szükségesek.

Nem először fordul elő, hogy egy repülőgép a katonai bázison landol. 2004-ben a Northwest Airlines repülőgépének sikerült a dél-dakotai légibázison landolnia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.