Véletlenül a macskát is feladták postán

A cupcake nevű kistagadozó nyolc napot töltött postai küldeményként egy dobozban. Túlélte a kalandot.

Cupcake  gazdája, Julie Baggott nem vette észre a macskát, amikor egy doboz DVD-t csomagolt össze, hogy elküldje az egyik vásárlójának - írja a Guardian. A cica valószínűleg besurrant a dobozba, elaludt és csak nyolc nappal később érkezett meg a nyugat-sussexi Worthingbe, miután túlélte a több mint 400 kilométeres  utat Falmouth-tól Cornwallba.

A vásárló érthető módon eléggé megijedt, amikor kinyitotta a dobozt és a DVD-k közül kiugrott a macska. Az első riadalom után értesítette az állatvédőket, akik begyűjtötték az állatot és a worthingi állatkórházba vitték.

„Eléggé ki volt száradva és nyilvánvalóan nagyon rémült volt és ideges" - meséli Ben Colwell, a Cupcake-et kezelő állatorvos. „Nagyon hamar jobban lett és szerencsére volt chipje.”

A chip leolvasásakor megtalálták Baggotték adatait a rendszerben és felvették velük a kapcsolatot. A macska gazdája teljesen el volt keseredve, hogy elveszett a kedvence. Ő és a családja napokig keresték a szökevényt a környéken, még plakátokat is kitettek.

„Amikor körülbelül két héttel ezelőtt rájöttem, hogy elveszett, nos, az rémes volt. Mindenhol kerestük. Szörnyen érzem magam a történtek miatt. Mindent bepakoltam a dobozba és rögtön le is ragasztottam. Fogalmam sincs hogy sikerült besurrannia mégis" - " - emlékezett vissza az asszony. Baggott  szerint csoda, hogy Cupcake túlélte ezt a megpróbáltatást.

Cupcake néhány napig kezelésre szorult a kiszáradás miatt, de azóta már teljesen felépült és a család hazavihette cornwalli otthonába.

Bár az angol királyi postán fel lehet adni élő rovarokat, méheket és földigilisztákat, más élő állatokat nem szállítanak. 2006-ban a Cambridge-i egyetem egyik diákját 750 fontra (közel 30 ezer forintra) büntették és tíz évre eltiltották az állattartástól, miután ő és a barátja viccből postán feladtak egy hörcsögöt . A hörcsög kirágta magát a borítékból. Egy postás megmentette az állatot, amelyet aztán First Class néven kezdett el szólítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.