Vegyen Ferrarit a volt spanyol királytól!

A spanyol állam nyilvános árverésre bocsát két Ferrarit, amelyet I. János Károly volt uralkodó kapott ajándékba az Egyesült Arab Emírségektől négy évvel ezelőtt. Az autókat ezen a héten az érdeklődők meg is tekinthetik.

Mindkét luxusautó négyüléses Ferrari FF modell, az egyik fekete, a másik ezüstszürke. Utóbbival mindössze 763 kilométert tettek meg. A spanyol király egyszer sem használta őket.

Az autók kikiáltási ára egyenként eredetileg 350 ezer euró (108,7 millió forint) lett volna, de mivel az egyiken néhány karcolás található, 5000 eurót elengedtek az induló árból.

I. János Károly 2011-ben kapta az akkor vadonatúj Ferrarikat az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnökétől, miután az uralkodó részt vett a Forma 1-es Abu Dzabi Nagydíjon, amelyen a spanyol Fernando Alonso a második helyet szerezte meg.

A király rögtön továbbajándékozta az autókat a spanyol államnak.

Az árverésre bárki jelentkezhet, de biztosítékként le kell tennie a kikiáltási ár 5 százalékát. Az ajánlatokat október végéig várják, a borítékokat november 6-án bontják fel.

I. János Károly tavaly júniusban adta át a trónt fiának, Fülöpnek, akinek az egyik első intézkedése volt, hogy megtiltotta a királyi család tagjainak a drága ajándékok elfogadását. Ennek oka, hogy az uralkodóház megítélése mélypontra került egyebek mellett azért, mert a gazdasági válság ellenére I. János Károly folytatta költekező életmódját, drága külföldi utazásokon vett részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.