Végre megnősül Albert herceg

A monacói herceg 52 évesen szánja rá magát a házasságra. Dél-afrikai kedvesét, Charlene Wittstockot vezeti oltár elé.

Albert herceg és Charlene Wittstock dél-afrikai úszónő házassági terveiről már régóta keringtek pletykák, a monacói Hercegi Palota most azonban hivatalosan is megerősítette az eljegyzést, írja az AP hírügynökség. Az esküvő dátuma egyelőre nem ismert. A Hercegi Palota szóvivője azt is elmondta, a menyasszony valószínűleg nem vár gyereket.

Grace Kelly és Rainier herceg 52 éves fia most nősül először. Albert herceg megrögzött agglegény hírében állt, olyannyira, hogy a hercegségben az utódlás kérdése miatt aggódva 2002-ben az alkotmányt is módosították. A monacói parlament úgy határozott, amennyiben Albert hercegnek nem születik örököse, lánytestvérei, Caroline és Stephanie hercegnő fiai követik a trónon.

Albert herceg egy 2004-es interjúban elismerte, számára valóban kicsit tovább tart megtalálni élete párját. „Több olyan kapcsolatom is volt, amely, ha nem szakítunk, talán házassággal végződhetett volna. Úgy gondolom, ez nemcsak azon múlik, én mikorra tervezem a házasságot. Mindkét ember döntésére szükség van" - nyilatkozta az amerikai Larry King műsorában a herceg, aki öt éve éve, édesapja halála óta áll a Monacói Hercegség élén.

A 32 éves menyasszony, Charlene Wittstock Dél-Afrikában dolgozott tanítónőként, úszónőként pedig hazája színeiben részt vett a sydney-i olimpián. Albert herceget 2000-ben, egy monacói úszóversenyen ismerte meg, majd 2006-ban Monacóba költözött.

Albert herceg magánélete egyébként régóta hálás témája a sajtónak: két házasságon kívül született gyermeke is van. 2005-ben derült ki, hogy egy légiutas-kísérőtől fia született, Alexandre. A következő évben pedig elismerte, hogy egy lánya is van, Grace Grimaldi. A ma már tinédzserkorú Grace édesanyja egy kaliforniai nő. Egyik gyermek sem tarthat viszont igényt a hercegi trónra, hiszen nem törvényes házasságból születtek.

 

A hercegi pár
Prince Albert of Monaco poses with Charlene Wittstock in Monaco in this June 23, 2010 handout photo released by the palace. Prince Albert II of Monaco, son of the late Hollywood actress Grace Kelly, is to marry former South African Olympic swimmer and model Wittstock, the prince's office said in a statement on Wednesday. REUTERS/Amedeo M.Turello/Palais Princier/Handout (MONACO - Tags: ROYALS SPORT SWIMMING IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.