Végleg bezárja üzletét a magyar divattervező

Tizenhét év után végleg bezárja divatházát Herczeg Zoltán. A divattervező az Egyesült Államokban szeretné folytatni karrierjét, mert úgy tapasztalja, itthon sem pénz, sem igény nincs minőségi férfiruházatra – írta meg a hvg.hu.

A divattervező Facebook-oldala szerint a jövő héttől már nem lehet nála vásárolni, most azonban még tart a végkiárusítás.

Herczeg a hírportálnak korábban azt nyilatkozta, hogy az elmúlt években semmit sem tudott félretenni vagy felhalmozni, és nem is lát sok esélyt arra, hogy a következő 5-10 évben jobb üzletté váljon a divat Magyarországon, ezért inkább Amerikában próbál szerencsét.

"Ebből az országból menekülnek a fiatalok, de azt, hogy most én is elmegyek, nem élem meg kudarcként, és nincs bennem miatta keserűség. Örülök, hogy kitaszítanak ebből a halott régióból, és egy olyan országban dolgozhatok, ahol a piacgazdaság tiszta eszközökkel működik" – mondta a divattervező, aki felidézte azt is, hogyan próbált magyaros motívumokkal divatot teremteni, ám azt tapasztalta, hogy ezeket a jobboldal kisajátította magának, ezért sokak szemében manapság ilyesmit viselni politikai állásfoglalás is egyben.

Herczeg Hollywoodba készül, ahova elmondása szerint Michael Madsen hívta meg, miután találkozott a munkáival. A tervei szerint kint minőségi, prémium kategóriás, extravagáns férfi divattermékeket tervez majd. Ahogy fogalmaz: itthon erre nincs pénz, és nincs igény.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.