Védője nem érti a 800 milliót sikkasztó ügyvédet

A rendőrség sikkasztással gyanúsít egy pécsi ügyvédet, aki hozzávetőleg száz ügyfelét tévesztette meg. Kozármisleny önkormányzata is a megtévesztettek között van.

A 43 éves E. Levente 1994. óta ügyvéd Pécsen. A főképp társasági joggal foglalkozó ügyvéd 2009 elején - ismerősei biztatására - megpróbálta a nála letétbe helyezett pénzeket befektetni, ám ezek a próbálkozások kudarccal végződtek. Ezt követően E. Levente az elvesztett pénzt úgy adta meg, hogy kölcsön kért ismerőseitől, havi 5 százalékos kamatra. Az ügyvéd újabb és újabb kölcsönökre kényszerült, s 2010 végén adóssága már megközelítette a 800 millió forintot. A férfi decemberben rádöbbent helyzete kilátástalanságára és feljelentette magát az ügyészségen. A pécsi rendőrkapitányság sikkasztással indított vizsgálatot az ügyben. Minderről E. Levente védője, Fenyvesi Csaba tájékoztatta tudósítónkat.

A védő elmondta, hogy E. Levente mintegy száz ügyfelének tartozik. Ezek között az egyik Kozármisleny önkormányzata: a kisvárosnak 88 millió forintja úszott el. Azt E. Levente nem árulja el, hogy az első befektetésekre ki vette rá őt, és hogy milyen célokra adott pénzt. Védője szerint a nős, kétgyermekes férfi fél azoktól, akik őt is becsapták. Fenyvesi Csaba nem érti, hogy védence miért vágott bele a bizonytalan befektetésekbe, hisz E. Leventének havi másfél-két millió forint nettó jövedelme volt praxisa révén. A védő azt sem érti, hogy az ügyvéd miért nem lépett ki hamarabb a kilátástalan adósságspirálból. A fentiek okán Fenyvesi kezdeményezi védence pszichológiai vizsgálatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.