Vécéhiány miatt hagyta el férjét egy indiai asszony

Anita Narre elhagyta férjét, mivel otthonukban nem volt vécé. A házaspár problémája nem egyedi, Indiában több mint félmilliárd ember él alapvető higiéniai lehetőségek nélkül.

Anita Narre tavaly májusban, házasságkötésük után mindössze két nappal hagyta el férjét, Shivramot, mert házukban nem volt mellékhelyiség. Problémájuk nem egyedi, Indiában több mint félmilliárd ember él alapvető higiéniai lehetőségek nélkül.

Shivram alkalmi munkából élt, és keresete nem tette lehetővé, hogy saját vécét építsen. Miután neje elhagyta, egy civil szervezet 10 ezer dollárnyi - 2,2 millió forint - összeggel jutalmazta meg az asszonyt bátor lépéséért, a férjet pedig vécé építésére késztette - eredménnyel. Az infrastrukturális fejlesztést a falu önkormányzata is segítette, a feleség pedig visszatért férjéhez.

"Nem jó, hogy a nőknek ki kell menniük székelni. Ezért kéne, hogy minden otthonban legyen egy mellékhelyiség" mondta Mrs. Narre a BBC-nek. Ő azon szerencsések közé tartozik, akik immár otthon is elmehetnek mosdóba, azonban sok háztartásban komoly gondot jelent egy vízöblítéses vécé, vagy más illemhely építése. A hatóságok ezért külön pénzalapokkal próbálják segíteni a lakossági vécéépítést, és egyes államokban a parlamenti képviselőket megfoszthatják mandátumuktól, ha nem építtetnek vízöblítéses illemhelyet otthonukba a megválasztásukat követő egy éven belül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.