Vasvillával szúrta át a kiskutyát a biofarmer

Brutális módon végzett egy kistestű vadászkutyával egy biogazdálkodó Németországban. A földjére beszaladó állatot vasvillával átszúrta, majd a sorsára hagyta. A szerencsétlen állatra a gazdája talált rá, kórházba vitte, s bár azonnal életmentő műtétet hajtottak végre rajta, a hároméves Bobo néhány nap múlva elpusztult.
Bobo és gazdája, Andreas W. a brandenburgi Groß Kölpin közelében vettek részt egy hajtóvadászaton. Az emberek egyszer csak észrevették, hogy a magas fűben vadmalacok lapulnak, ezért Bobót küldték, hogy kizavarja rejtekéből őket. A disznók fel is bukkantak, ám a kutya nem jött elő. Bobo, a képzett vadászkutya eltűnt.

A vadászat végén Andreas W. a GPS-es nyakörvvel ellátott kutyája keresésére indult. A jel egy a magas fűvel benőtt területtől 50 méterre lévő telekre vezette, melynek tulajdonosa egy bizonyos Hans-Otto Sch., biofarmer és művész. Az otthon tartózkodó 69 éves férfi, aki senkit nem szeret a birtokán látni, ingerülten reagált: Egy kutya megtámadta a birkáimat! – mondta.

Andreas W., miután bebocsájtást nyert a telekre, meg is találta Bobót: agy rozsdás vasvillával átszúrva, a földhöz szegezve. Az állat életben volt, azonnal orvoshoz vitték.

A kutyát többször kellett műteni. Tüdejét a villa tüskéi átszúrták. Hogy nem halt meg azonnal, azt csak annak köszönhette, hogy a bordakosár a szívet megvédte. Az orvosok ezen felül koponyasérülést is találtak, a sebeiben pedig már a legyek is lerakták a lárváikat. Ebből arra lehet következtetni, hogy Bobo legalább fél órán át szenvedett, mielőtt gazdája rábukkant. A vadászeb még négy napig élt, aztán elpusztult.

Hans-Otto Sch. ellen az állat- és természetvédelmi törvény megsértése miatt feljelentést tettek. A rendőrségre hivatkozva a Bild azt írja, a biogazda azzal védi magát, hogy állítása szerint a terrier megharapta a kameruni juhait.

Egy ilyen birka 20-100 euróba kerül, míg egy kiképzett vadászkutya akár 6000 euróba fájhat. Bobo gazdáját tehát jelentős anyagi kár is érte, de mint a vadásztársaság mondja, itt nem csak a pénzről van szó: „Függetlenül a bírósági döntéstől, Hans-Otto Sch. kegyetlensége megdöbbentő a számunkra. A kiskutya alig nyomott hét kilót, a juhokat máshogy is meg lehetett volna védeni tőle" – nyilatkozta Joachim Olbrecht a Brandenburgi Vadásztársaság nevében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.