Vasárnap havazás váltja fel az esőt

Esősnek, enyhének ígérkezik a szombat, délen akár 10-15°C is lehet. A holnap érkező hidegfront viszont havat, havas esőt hoz és a hőmérsékletek is jelentősen visszaesnek.

Sokfelé várható eső, zápor, sőt délnyugaton-délen akár zivatar is kialakulhat. Több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A szél egyre inkább északnyugatira, északira fordul, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Az ország északi felén 3 és 8, míg délen 9 és 15°C között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap markáns hidegfront érkezik, az esőt már éjszakára egyre többfelé havas eső, havazás váltja fel, miközben nyugat felől fokozatosan szűnni kezd a csapadék. Erős, főként a Dunántúlon és helyenként északkeleten viharos lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

A melegfrontot felváltó hidegfront legjellemzőbb tünetei a migrén, a hosszabb reakcióidő, az ízületi fájdalmak és a szervezet fokozott görcskészsége lehetnek. Erősödhetnek a reumatikus panaszok is - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn főként északon számíthatunk havazásra, majd havas esőre, esőre, marad a szeles idő. Hajnalban fagyni fog, napközben 0-6°C várható.

Kedden enyhébb idő várható, délen akár 8-9°C is lehet, majd szerdán egy újabb mediterrán ciklon okozhat csapadékos, szeles időt, valamint csütörtöktől újabb, ezúttal tartósabb, erőteljesebb lehűlést.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.