Vámpírt játszott, hogy ne derüljön ki, meleg

A huszonhárom éves svéd férfi állítólag hangokat hallott, hogy vágja el a harminckét éves áldozat torkát, majd igyon a véréből, és fessen pentagramot a falra. Az ügyész szerint csak homoszexuális viszonyukat próbálta így titkolni.
A fiatal férfi június 27-én egy konyhakéssel elvágta a szeretője torkát stockholmi lakásában, majd feladta magát a rendőrségen. A gyilkosság után ivott az áldozat véréből, és egy ötágú csillagot rajzolt a nappali falára – számolt be a The Local.

„Amikor megláttam a vért, látomásom támadt, hogy innom kell belőle” – mondta a vádlott a bíróságon. A testület előtt a férfi, akinek komoly pszichés problémái vannak, beismerte a tettét, de tagadta, hogy szándékosan követte el. A tizennégy órás kihallgatáson a férfi elmondta, hogy azért ölte meg a svéd sajtó által csak Olleként emlegetett szeretőjét, mert fenyegető hangokat hallott a fejében, amelyek erre biztatták.

„Tekintettel a mentális állapotára nem minősíthetik a tettét szándékos emberölésnek” – vélekedik Jonas Granfelt, a vádlott ügyvédje. Az ügyész, Pär Andersson azonban azt állítja, hogy a férfi előre megfontolt szándékkal ölte meg a társát. A vádlott számítógépének Google-keresési előzményei között ugyanis szerepeltek olyan kifejezések, mint „elvágni a a torkot”.

Az ügyész úgy véli, a gyilkosságot azért követték el, hogy így ne derülhessen fény a homoszexuális kapcsolatukra. Hozzátette, hogy megfellebbezi a pszichiátriai szakvéleményt.

„Véleményem szerint ez egy igen elterjedt védekezési technika az ehhez hasonló ügyekben, hogy az elkövető valamiféle hangokat hall. Sokkal valószínűbb, hogy az indíték a szexuális kapcsolatuk eltitkolása volt. Ezt a kapcsolatot a rendőrségi kihallgatások során is hosszú ideig tagadta. Amikor pedig végül bevallotta, elmondta, hogy szégyelli magát miatta” – érvelt Andersson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.