Változik a 15-ös és a 115-ös busz közlekedése

A budapesti Párizsi udvar felújítása miatt vasárnap megváltozik a 15-ös és a 115-ös autóbusz forgalmi rendje a Petőfi Sándor utcában.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Petőfi Sándor utca vasárnaptól a Kossuth Lajos utca felől nem lesz megközelíthető, a Párizsi utca és a Kossuth Lajos utca közötti szakasza zsákutca lesz. Autóval a Petőfi Sándor utca északi részét a Városház utca-Párizsi utca kerülőúton lehet elérni. Ezt az útvonalat feloldják a védett övezet kategória alól, az a fizető várakozási övezet része lesz.

A Gyöngyösi utca felé közlekedő 15-ös és az Árpád híd irányú 115-ös busz a felújítás ideje alatt a Múzeum körút-Károly körút-Erzsébet tér módosított útvonalon közlekedik, nem érinti majd a Ferenciek tere és a Szervita tér megállóhelyet. A megváltozott szakaszon a két buszjáratra a Kálvin téren, az Astoriánál és a Deák Ferenc téren a 9-es busz megállójában lehet felszállni. A Boráros tér felé tartó buszok útvonala nem változik.

A kerékpárosok a felújítás ideje alatt a Petőfi Sándor utcai építési terület melletti járdán - a gyalogosokkal közös járdafelületet használva -, a biciklijüket áttolva tudnak áthaladni.

A változások másfél évig lesznek érvényben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.