Válogatott focista vallott másságáról

Thomas Hitzlsperger a Die Zeitnek adott interjújában beszélt először homoszexualitásáról. Elmondta, hogy hosszú folyamat volt nála, mire rájött, hogy inkább a férfiakhoz vonzódik.

A tavaly szeptemberben visszavonult 31 éves futballista 52-szer szerepelt a német válogatottban, az Aston Villa, a Vfb Stuttgart, a Lazio, a West Ham, a Wolfsburg és az Everton csapataiban összesen 309 meccsen játszott, és 45 gólt szerzett.

"Hosszú időbe telt nekem is, amíg rájöttem, hogy meleg vagyok, csupán néhány éve döntöttem el, hogy egy férfival szeretném leélni az életem" - mondta a focista, majd hozzátette: "Sohasem szégyelltem azt, amilyen vagyok". Ugyanakkor elmondta, hogy nem túl könnyű egy asztalnál ülni húsz olyan férfival, akik homoszexuálisokon viccelődnek. 

Hitzlsperger a negyedik olyan ismert focista, aki vállalja másságát. Tavaly februárban a Leeds United egykori játékosa, Robbie Rogers tette ugyanezt, 2008-ban, jóval visszavonulása után vallott színt Olivier Rouyer, a francia válogatott tagja2011-ben pedig Anton Hysen mesélt addig féltve őrzött magánéletéről egy svéd lapnak adott interjúban.

1990-ben Justin Fashanu, a számos angol klubban megfordult, U21-es angol válogatott csatár jelentette be, hogy meleg. Nyolc évvel később saját maga vetett véget életének, miután az Egyesült Államokban megvádolták, hogy szexuálisan bántalmazott egy tinédzserfiút.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.