Valódi bilincs kattant az álrendőr csuklóján

Magukat rendőrnek kiadva próbált meg két férfi havi százezer forint védelmi pénzt kivasalni egy szír kereskedőtől. „Hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolásért” emelt vádat ellenük a VI.–VII. kerületi ügyészség.
Az eset még 2004. augusztus 27-én történt. A 34 és 50 éves férfiak azzal fenyegették meg a szír üzlettulajdonost, hogy ha nem fizet nekik havi 100 ezer forintot, rendőrként könnyen börtönbe juttathatják, sőt, azt is el tudják intézni, hogy kitoloncolják Magyarországról.

A szír az igazolványukat kérte, mire vonakodva elővettek valamit, amit a megfenyegetett kereskedő rendőrigazolványnak vélt. A fenyegetés és a „rendőrigazolvány” együtt megtette a hatását; a szír férfi azonban még ekkor is fizetési haladékot kért. Aztán értesítette a történtekről az igazi rendőröket.

A pénzátadásra azonban már csak az egyik zsaroló ment el. Őt helyben tetten érték és megbilincselték a rendőrök, társát valamivel később fogták el.

Hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolásért a hatályos Btk. szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság. A két vádlott – akik az elfogásuk után egy ideig előzetesben voltak – szabadlábon várja a tárgyalást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.