Való világ show a Segal-peren

Két hét múlva hirdet ítéletet a Fővárosi Bíróság a "Segal-perben", mert hétfőn a  döntést kihirdetését megelőző szünetben az egyik vádlott eltűnt. A  húsz, zömében fiatal embert, köztük - harmadrendű vádlottként - az  egykori Segal nevű valóságshow-szereplőt jelentős mennyiségű  kábítószerrel való visszaéléssel vádolják.
A tervek szerint hétfőn hirdetett volna ítéletet a bíróság, de az egyik - ötödrendű - vádlott a szünet után nem tért vissza a  tárgyalóterembe, ezért az eljáró bíró nem hirdetette ki a döntést.

A vádlottat védője nem tudta telefonon elérni, társai pedig nem  tudtak információval szolgálni arról, hogy hova tűnhetett el a  szünetben.
A bíró február 23-ra napolta el a tárgyalást, amelyen kihirdetik  az elsőfokú ítéletet.

A szünet előtt utolsó szó jogán C. Tamás, aki Segal néven, az  RTL Klub Való Világ című valóságshow-jában tett szert ismertségre,  elmondta: korábban beismerő vallomást tett, drogfüggő volt, de mára  sikerült visszailleszkednie a társadalomba.

Közölte azt is: az orvosi vizsgálatok szívnagyobbodást  állapítottak meg nála, amely valószínűleg a kokainfogyasztás miatt  alakulhatott ki.
Az ügyészség bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerrel  való visszaélés miatt emelt vádat.

A rendőrség 2005. június 19-én hajnalban a fővárosban egy közúti  gépkocsi-ellenőrzés során ötvenezer ecstasy-tablettát és fél  kilogramm kokaint foglalt le és előállított négy személyt.

A per 2007. novemberében kezdődött meg, és a vádirat ismertetése  során elhangzott, hogy korábban Magyarországon csalás miatt  körözött, ezért Hollandiába menekülő szerb-montenegrói  állampolgárságú férfi által szervezet hálózat 2005 januárja és  novembere között hozott az országba, és árult itt drogot.
A vádlottak közül 14-en akár életfogytig tartó  szabadságvesztésre is számíthatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.