Vallásos átnevelőtáborban tartják fogva a 17 éves amerikai lányt

Sarah-t saját szülei adták be a texasi intézménybe, miután egy lánnyal ment a szalagavatóra. Kiszabadításáért kampány indult.    

A felhívást a lány unokatestvére, Jeremy Jordan amerikai színész tette közzé, aki egy GoFundMe nevű oldalon gyűjt pénzt, hogy kimentse a lányt a Heartlight Ministries nevű keresztény iskolából. Az adományok a jogi költségekre mennek el, a maradékot pedig Sarah egyetemi éveire teszi félre – írja a Daily Mail.

A kampány igen sikeres, négy nap alatt több mint 48 ezer dollárt gyűlt össze a szükséges 100 ezerből, jelenleg pedig már az 50 ezres álomhatárt is átlépte az összeg, amelyet 1536 ember adott össze. A bírósági számlák eddig 20 ezer dollárnyira rúgtak. Az üggyel a hasonló ügyekre szakosodott Christine Andresent bízták meg.

Rengetegen szurkolnak a lányért
Rengetegen szurkolnak a lányért
Fotó: GoFundMe

Az Austin elhagyott területén lévő táborban azt tanítják, hogy a homoszexualitás bűn és abnormális, ezért imával próbálják elűzni a szerintük kártékony hajlamot. Az intézményben 56 gyerekre több mint 40 fő személyzet jut, és a honlap szerint menedéket nyújt a nehéz időket élő gyerekeknek.

Ha nem sikerül a kampány, Sarah-nak még egy évig is ott kell maradnia – akkor lesz ugyanis 18 éves, Texas állam szabályai szerint pedig azután már nem tarthatják ott akarata ellenére.

Sarah már próbálkozott szökéssel, de lebukott és visszavitték, majd meg is büntették. A lány barátai is mentőakcióra készültek, de a helyi rendőrség letartóztatással fenyegette őket, így nem vitték véghez tervüket.

Sarah egyébként mintatanuló, és már számos egyetemre is jelentkezett. A lányt teljesen elszakították a külvilágtól és a barátaitól, családjától: nem írhat e-mailt, nem telefonálhat és látogatókat sem fogadhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.