Gyilkossággal gyanúsítanak egy fideszes képviselőt

Csütörtökön letartóztattak egy dunaújvárosi önkormányzati képviselőt és társát, gyilkosság gyanúja miatt. Egy két évvel ezelőtt eltűnt dunaföldvári vállalkozó lehet az áldozat.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint 2 évvel ezelőtti eltűnése ügyében emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2016. január 5-én nyomozást rendelt el.

Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Sz. J. és G. R. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - írta csütörtökön a police.hu

Az előzetes letartóztatásról szóló közleményében csak Sz. J. és G. R. monogrammal jelölték a gyanúsítottakat. A Castellum.do dunaújvárosi portál azonban néven is nevezte az utóbbit, azt állítva, hogy Gál Róbert fideszes önkormányzati képviselőt helyezték előzetesbe. A portálnak a hírt több, egymástól független forrás is megerősítette.

A Castellum.do információi szerint a gyilkosság áldozata egy 2013-ban eltűnt dunaföldvári vállalkozó, a 41 éves Molnár Antal. A férfit Dunaújvárosban is keresték két évvel ezelőtti eltűnésekor. Az, hogy Molnárt megölték, csak néhány hónapja merült fel. 

Gál Roland a Fidesz önkormányzati képviselője. 2010–2014 között a közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottsága elnöke volt.

Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt közölte: a Fidesz felfüggesztette Gál Roland párttagságát.

Azt mondta: ha a bíróság elítéli őt, ezt véglegesítik, tehát "semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.