„Válás” nehéztüzérséggel - beszállt az NNI is

Házkutatási parancs nélkül „csapott le” az NNI az estiujsag.hu internetes portál domén- és szerverszolgáltatójára egy rágalmazás miatt indult eljárásban – írja az estiujsag.hu. A rendőrség szerint nem egészen ez történt.

Már a nehéztüzérség is szerepet kapott F. Andrea és Cs. Tibor szövevényes bűnüggyé durvult válásában, ami nem is volt válás, mert nem voltak házasok. Családjogi viszonyukat csak azért kell megemlíteni, mert a BRFK IX. kerületi rendőrkapitányságán folyamatban lévő sikkasztási ügyben állítólag magyarázatként hangzott el arra, miért juthatott hozzá F. Andrea ahhoz a közel 1,5 millió forinthoz, amelynek az elsikkasztásával később meggyanúsították.

Emlékeztetőül: Cs. Tibor – cégén keresztül – egy ideig sajtóval kapcsolatos szolgáltatásokat végzett az FTC-nek. Egy másfél milliós számlájának ellenértékét azonban nem a cégének utalták át, ahogy korábban, hanem F. Andreának fizették ki készpénzben, aki – legalábbis a nyomozás adatai szerint – a kérdéses időben nem volt jogosult a pénz felvételére. A rendőrség a maga részéről már rég lezárta volna az ügyet, azonban az ügyészség a nyomozás folytatására utasította, tisztázandó, ki és milyen megfontolásból döntött úgy, hogy a Cs. Tibor cégét illető pénzt F. Andreának fizeti ki. Így – bár a Fradi kezdettől visszautasította, hogy érintett lenne az ügyben – a rendőrségnek előbb-utóbb mégiscsak vizsgálnia kell a klub utalványozásra, kifizetések engedélyezésére jogosult illetékeseinek esetleges felelősségét.

Az FTC rágalmazásért több feljelentést tett az estiujsag.hu ellen, de mint írásban feltett kérdéseinkre adott válaszaikból kitűnik, egyiket sem az NNI-nél. Lapunkat is beperlik, ha téves következtetéseket vonnánk le a történtekből, ígérték, s közölték: „A rendőrség nem tett olyan nyomozati cselekményt a klubnál, ami arra utalna, hogy az FTC közvetlenül érintett lenne akármilyen szinten az ügyben.”

Rendőrségi forrásaink szerint nem rohanta le az NNI sem a szerver-, sem a doménszolgáltatót. Egyszerűen egy adathordozóra különböző IP-címeket gyűjtöttek le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.