Valami farm három gyerekkel és egy csomó báránnyal

A hihetetlen, de igaz történet még március végén ért happy endet. Egy turista egy korábban meglátogatott, nyugat-izlandi farmra szeretett volna küldeni egy levelet, csakhogy fogalma sem volt a pontos címről vagy az ott élők nevéről. Ez azonban nem tartotta vissza. Minden rendelkezésére álló adatot feltüntetett a borítékon, sőt, bónusz térképet is rajzolt, hogy megkönnyítse a postás dolgát.

A levél tehát a következőképpen nézett ki: az ország stimmelt, Izland. A turista a város nevét is tudta, amely egy bizonyos Búðardalur. A hivatalos adatoknak azonban itt vége is szakadt. A név helyén ez állt: egy izlandi/dán házaspár lófarmja, három gyerekkel és sok báránnyal. A lenti jobb sarokba még azt is odabiggyesztette a feladó, hogy a dán nő egy városi szupermarketben dolgozik. A hozzáadott információ alatt pedig ez állt: Takk fyrir – ami izlandiul annyit tesz: köszönöm szépen.

A kreatív turista a fővárosban, Reykjavíkban adta föl a különös küldeményt. Bár voltak kétségek, hogy célba ér-e a levél, mégis így történt. Arról, hogy a sok bárányos-gyerekes címzett válaszolt-e, nincsenek információk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.