Valaki sorra gyújtja fel a házakat Budaörsön

Újabb hétvégi ház gyulladt ki Budaörsön, a Frank-hegyen hétfő este, az eset a helyszín azonossága miatt összefügghet a 2014 januárja óta tartó gyújtogatássorozattal - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője kedden az MTI-t.
Csámpai Attila elmondta, hogy hétfő este 9 óra után a budaörsi Merengő utcában lobbant lángra egy 36 négyzetméteres ingatlan tetőszerkezete, a házban nem tartózkodott senki, így sérülés sem történt, ám egy gázpalack még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant.

A törökbálinti és a budaörsi tűzoltók eloltották a lángokat, megakadályozva azok továbbterjedését, az ügyben ezúttal is vizsgálat indult. Valószínűleg most is gyújtogatás történt, az elkövető ugyanaz a férfi lehet, akinek a személyleírását és a fotóját korábban közzétették a rendőrség honlapján - mondta a szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: 2014 januárjától 2015 végéig körülbelül harminc hétvégi házat gyújtottak fel ismeretlenek Budaörsnek ezen a részén (a legutóbbi eset tavaly november 30-án a Frank-hegyi Szél utcában történt). A helyi rendőrkapitányság rongálás miatt nyomoz.

Mivel még nem került kézre a gyújtogató, október 5-én a megyei főkapitány 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben, majd ezt Budaörs önkormányzata ugyanekkora összeggel megtoldotta a tettes mielőbbi elfogása érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.