Vaklárma volt, hogy Budapesten ápolják a világszerte keresett kisfiút

Egy Aleppónál bombatámadást szenvedett négyéves kisfiú fotója járta be a világsajtót és mozgatott meg több uniós szervezetet, újságírót, és EP-képviselőt, akik mind abban reménykednek, hogy az eset fordulópont lehet az EU menekültpolitikájában. 

Reggel még úgy tűnt, hogy egy budapesti kórházban megtalálták azt a szír kisfiút, akit az egész világon keresnek. A 444 cikke után azonban a Migration Aid a Facebook-oldalán közleményt tette közzé, hogy egy Pécsett kórházban került gyereket hittek a világsajtót bejárt kép szereplőjének, de kiderült, hogy másik kisfiúról van szó.

A gyereket a macedón Legis civil szervezet Facebook-oldalán kezdték el keresni egy augusztus 6-án közzétett bejegyzésben. A fotót a német Hamburger Morgenpost is átvette, így a kisfiút – aki augusztus 2-án érkezett a macedóniai Gyevgyelijába, és a szülei szerint a család Németország felé akart továbbhaladni – már Európa-szerte keresik.

A civil szervezet időközben elintézte a család Németországba utaztatását, és arra kérte a szerb és magyar menekültekkel foglalkozó aktivistákat, hogy értesítsék, ha a fiú vagy családja nyomára bukkannak – írja a hvg.hu.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.