Vajna is szerepel a Sony kiszivárgott anyagai között

A nemrég nyilvánosságra került újabb adag Sony-dokumentum magyar aktualitásokkal is rendelkezik. 

A Magyar Nemzeti Filmalap vezetője, Andy Vajna került szóba egy 2014 júniusában indult levelezésben. A Sony igazgatói a UIP-vel (United International Pictures) való együttműködés lehetőségeit mérlegelik különböző országokban. Dél-Afrika, Törökország és Görögország mellett hazánk is felvetődött.

Magyarországról az igazgató annyit ír, hogy több mint 20 éve van itt irodájuk, de valószínűnek tartja, hogy az igazgató nyugdíj előtt áll, és nem tudja, hogy mit terveznek ezt követően.

"Amint tudod, a múltban voltak problémáink az Intercommal, és továbbra is aggódom, hogy mi történik a háttérben Andy Vajnával. Nagy változások voltak a vezetésben tavaly, úgyhogy minden rendben, nem panaszkodhatunk."

De mi történhet a háttérben Andy Vajnával? Nem tudjuk, hogy Braddel pontosan mire utalt, de azért egy tippünk lehet: esetleg arra, hogy a magyar filmbiztos elvileg egy cégen keresztül tulajdonosa az Intercomnak, ami a Sony-filmek kizárólagos forgalmazója Magyarországon – írja a sztorit felfedező Index.

A Wikileaks a hétvégén jelentette be Twitterén, hogy ismét hozzáférhetővé tett dokumentumokat, nem részletezve sem a dokumentumok pontos számát, sem a tartalmukat. Az oldalnak köszönhetően eddig 30 287 dokumentum és 173 132 e-mail között böngészgethet bárki a hackerek által megszerzett Sony-adatbázisból.

A Sony illetékesei hevesen tiltakoztak az anyag nyilvánosságra hozatala ellen, vitatva, hogy belső levelezés és céges papírok közkincset képeznének. Julian Assange azonban arra hivatkozva hozta nyilvánosságra az adatokat, hogy az archívum bemutatja egy befolyásos nemzetközi cég belső működését. Hírértékkel bír, és egy „geopolitikai konfliktus" középpontját jelenti, így közkincsnek számít. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.