Vagyonokat ér egyetlen falatkája

Egy kanadai cukrászat megsütötte a világ legdrágább cupcake-jét. Az apró édesség különleges hozzávalókból, többek között 24 karátos aranypehelyből készült és egyetlen darabja 900 dollárt kóstált.

A torontói Le Dolci nem mindennapi süteményt készített: a muffinra hasonlító finomságot egy nő rendelte férje 40. születésnapjára, ára viszont jóval magasabb volt egy hagyományos édességénél, ugyanis több mint kétszázezer forintnak megfelelő összegbe került – írja a National Post.

Le Dolci bakery / Forrás

A gazdagon díszített cupcake összetevői egytől egyig prémium kategóriásak: a cukrászda Franciaországból hozatta a sót, amiből mindössze egy csipetnyit használtak, a csokoládé olasz, tettek bele a világ legdrágább kávéjából, a Hawaii-ról származó Konából, valamint az igazán ritka, több mint két évtizedes Courvoisier konyakból is, ez utóbbiból egy 7 decis üveg 300 dollárt ér.

A sütemény további különlegessége, hogy egy bonyolult gasztronómiai eljárásnak köszönhetően a tésztába pezsgőbuborékokat varázsoltak, a virágokat és faágat mintázó fondant-dekoráció pedig ehető, 24 karátos aranyból készült.

Az ínyenc édessége elkészítése igazi csapatmunka volt, Annie Sung-Eun Lee designer megtervezte, míg Devonne Sitzer cukrászmester elkészítette a cupcake-et.

A hírek szerint a megrendelő és az ünnepelt is nagyon elégedett volt az eredménnyel, bár arról nem tudni, elfogyasztották-e a luxusdesszertet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.