Öt évet is kaphat Stohl, és a vadászatnak is lőttek

Vádemelési javaslattal továbbadta hétfőn a Dunakeszi Rendőrkapitányság Stohl András színész-műsorvezető nyomozati anyagát az ügyészségnek.

Stohl András ellen a vád súlyos közlekedési baleset okozása ittas és bódult állapotban. A színész-műsorvezető az idén május 8-án hajnalban, ittasan és kábítószer hatása alatt okozott súlyos közlekedési balesetet, amikor Fót és Budapest között frontálisan nekiütközött két vele szemben közlekedő autónak.

Még nem tudni, mennyit kaphat

- A kábítószerrel való visszaélés vonatkozásában - tekintettel az elterelés vállalására - az eljárást felfüggesztették - mondta Kovács László, a nyomozást végző Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője. Mint kiderült, a nyomozást befejezték, az iratokat az iratismertetést követően vádemelési javaslattal a Budakörnyéki Ügyészségnek továbbítják.

A baleset következtében egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az ittas és bódult állapotban súlyos sérülést okozó közlekedési balesetért maximum 3 évet szabhat ki a bíróság, ám, ha a baleset súlyos sérültjének maradandó sérülése keletkezett, akkor akár 5 év börtönt is kaphat. Azt, hogy az érintett sérültnek valóban maradandó-e a sérülése, a szakértő csak legkorábban a baleset után 6 hónappal állapíthatja meg, azaz novemberben.

Stohl nem várta meg a rendőrséget

A baleset körülményeiről a sajtótájékoztatón elmondták, hogy Stohl András a mentők kiérkezése után, de még a rendőrség helyszínre érkezése előtt kocsiba szállt és hazament, így őt a lakásáról állították elő. Ugyanakkor Kovács László hozzátette, hogy nem történt segítségnyújtás elmulasztása.

A nyomozás során kizárták az autó műszaki hibájának lehetőségét. Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a baleset okozásakor Stohl ittas állapotban volt, a toxikológiai szakértői véleményből pedig kiderült, hogy a vér- és vizeletmintában tiltott pszichotróp anyagot találtak.

Mint Kovács László közölte, a gyanúsított elismerte a felelősségét, azonban a kábítószerrel való visszaélés vonatkozásában - tekintettel az elterelés vállalására - a nyomozóhatóság az eljárást felfüggesztette. Az eljárás során egyébként a kábítószert értékesítő személyt nem tudták azonosítani.

A kapitányságvezető kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy Stohl András az eljárás során együttműködő volt.

Nem vadászhat egy ideig

Stohl András fegyvertartási engedélyét visszavonták, egyben a hatóság arra kötelezte őt, hogy az engedélybe bejegyzett vadászlőfegyvereket és az azokhoz tartózó lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig hatósági tárolásra adja le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.