Vádemelési javaslat a részegen tragédiát okozó Rezesova ellen

Vádemelési javaslattal megérkezett a Budakörnyéki Járási Ügyészségre az M3-as autópályán tavaly augusztusban halálos balesetet okozó szlovák nő elleni nyomozás iratanyaga - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Kállai Gábor elmondta, hogy az aktákat a múlt pénteki iratismertetést követően küldte meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az előzetes letartóztatását töltő Eva Rezesovát több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsítják.

Az ügyészség megvizsgálja a nyomozati iratokat, majd rövid időn belül döntést hoz a vádemelésről - tette hozzá a szóvivő. Az MTI erre vonatkozó érdeklődésére csupán annyit közölt: a nyomozó hatóság bizonyítottnak látja, hogy a nő a baleset előtt alkoholt fogyasztott.

Ennek azért van jelentősége, mert a védelem álláspontja szerint a gyanúsított csak a karambolt követően, a történtek miatti sokkos állapotban ivott a kocsijában lévő vodkából.

A szlovák rendszámú BMW tavaly augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán ment neki az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő személyautóban két középkorú karácsondi házaspár utazott. Négyük közül hárman bennégtek a kocsiban, míg egy 54 éves asszony, aki másod- és harmadfokú égési sérülései ellenére ki tudott menekülni a járműből, a fővárosi Honvédkórházban két nappal később halt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.