16 évet is kaphat Páva Zsolt lányának támadója

Vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség Páva Zsolt (Fidesz) pécsi polgármester lányának feltételezett támadója ellen a napokban - közölte szerdán a Baranya Megyei Főügyészség helyettes vezetője az MTI érdeklődésére.

Petréteiné Malomsoki Csilla elmondta, hogy Ny. Zoltánt kifosztással és más bűncselekményekkel vádolták meg. Hozzátette: ha a bíróság a vádlottat bűnösnek találja, halmazati büntetésként kettőtől tizenhat évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja.

A rendőrség június 12-én közölte, hogy az ügyben befejezte a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

A rendőrség alapos gyanúja szerint a 23 éves pécsi férfi volt az, aki április 5-én hajnalban, egy belvároshoz közeli területen bántalmazta a 20 éves lányt, majd kilencnapi bujkálás után feladta magát. Az MTI akkor bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy Ny. Zoltán beismerő vallomást tett.

Páva Zsolt a támadás után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza, útközben támadták meg. Súlyosan megsérült, kórházi ellátásra szorult. A polgármester, lánya személyes kérését tiszteletben tartva, arról is tájékoztatta a média képviselőit, hogy családja akkor először és utoljára nyilatkozott e megrázó témáról.

"Innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" - írta a közleményben. Egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.