Vádat emeltek a bakonyi buszbaleset sofőrje ellen

Maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan elkövetésének vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség a februári bakonyi buszbaleset sofőrjével szemben - közölte az ügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Gulyás Ildikó közlése szerint a vádlott február 15-én a munkáltatója tulajdonát képező távolsági autóbusszal a 83-as számú főúton Pápa felől Veszprém irányába haladt, az autóbuszon 20-25 fő utas foglalt helyet, biztonsági öv használatára nem voltak kötelezve.

Az autóbusz vezetője a sebességet nem az út- és időjárási viszonyoknak, valamint a jármű tulajdonságainak megfelelően választotta meg, ezért egy enyhén balra ívelő kanyarban járművével megcsúszott, majd elveszítette uralmát a sodródó busz felett, így az a menetirány szerinti bal oldali útpadkára sodródott, és az oldalára borulva, a padkán továbbcsúszva egy kilométerkőnek ütközve állt meg - idézte fel Gulyás Ildikó.

A baleset következtében egy ember nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot okozó sérülést, további három ember nyolc napon túl, kilenc pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyet a pápai városi bíróság tárgyalja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.