Vádat emeltek a 'margitszigeti szatír' ellen

Szeméremsértés vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt a "margitszigeti szatír" ügyében a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2012 áprilisában két alkalommal is megjelent a Margitszigeten, ahol "saját nemi vágyának kielégítése céljából, nemi szervét" mutogatta egy arra futó nőnek. A második ilyen alkalommal értesítették a rendőrséget, így a vádlottat a helyszínen elfogták.

A férfi 2013. szeptember 15-én a Margitszigeten "ismét meztelen alsótesttel, szeméremsértő módon mutogatta magát mások előtt". Az arra futók tartóztatták fel, amíg a rendőrök kiérkeztek.

A kerületi ügyészség a házi őrizetben lévő vádlottra szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Szeméremsértés vétsége miatt a törvény szerinti büntetési tétel két évig terjedő szabadságvesztés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szeptemberben adott ki közleményt arról, hogy a XIII. kerületi kapitányság szeméremsértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított, mert a rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi - általában reggelente - a nemi szervét mutogatja a Margitszigeten sportoló nőknek, illetve obszcén kiabálással zavarja meg nyugalmukat.

Szeptember 15-én egyébként egy másik magamutogató férfit is elfogtak a Margitszigeten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.