Vádat emelt az ügyészség a miskolci gázrobbanás ügyében

Vádat emelt a Miskolci Városi Ügyészség halált okozó gondatlan veszélyeztetés és gondatlan közveszélyokozás vétsége miatt a 2011. szeptember 15-én történt miskolci gázrobbanás ügyében - közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

A főügyészségi osztályvezető felidézte: az említett napon a miskolci Városház téren az útburkolat alatt haladó, az 1980-as években lefektetett vezeték ellenőrzésekor kiépített gerincvezeték karbantartásakor többméteres lánggal belobbant a csőből kiáramló nagynyomású földgáz. A tűz következtében a gödörben lévő szerelő és a segédmunkás súlyos égési sérüléseket szenvedett, a szerelő később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az ügyben kirendelt szakértő megállapította: a munkavégzés során több szakmai és munkavédelmi szabályt súlyosan megszegtek.

Az ügyészség a munka elvégzésének szakmai és munkavédelmi felelőseként egyaránt eljáró üzemtechnikus ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége és gondatlan közveszélyokozás vétsége miatt emelt vádat, és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.