Vádat emeltek a menekülteket cserbenhagyó csempész ellen

Vádat emeltek egy szegedi férfi ellen, aki három szír menekülttel autójában karambolozott az autópályán, majd sorsára hagyta a balesetben megsérült migránsokat, akik közül az egyik a helyszínen meghalt.
A magyar-líbiai kettős állampolgárságú, Szegeden élő vádlott tavaly szeptember 3-án találkozott 3 szír migránssal, akik 1000 eurót fizettek azért, hogy elvigye őket Budapestre. A szírek illegálisan lépték át a szerb–magyar határt, végső úti céljuk Nyugat-Európa volt.

A baleset előtt a vádlott a megengedett sebességénél jóval gyorsabban hajtott az M5-ös autópályán. Az amfetamin hatása alatt álló embercsempész az úton hirtelen balra rántotta a kormányt, az autó áttért a belső sávba és a szalagkorlátnak ütközött. A gépkocsi végül a leállósávban kötött ki.
Ennyi maradt az autóból a baleset után
baon.hu

Két migráns könnyebb, illetve súlyosabb sérülést szenvedett, harmadik társuk azonban olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A baleset után a vádlott kiszállt az autóból, és levette a rendszámtáblákat. Anélkül távozott gyalogosan, hogy segítséget nyújtott volna a balesetben megsérült utasainak. Ehelyett a balesetben elhunyt és a gépkocsiból kizuhant férfi ruháját érték után átkutatta, de nem talált semmit.

Ügyét a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja.

Részletek a Baon.hu-n >>>
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.