Vádat emeltek a jegyekkel üzérkedő FIFA-vezér ellen

Ray Whelant, a Match Hospitality igazgatóját az egyik legelegánsabb riói szállodában, a Copacabana Palace Hotelben vették őrizetbe még kedden, mivel a feltételezések szerint részt vett illegális jegyértékesítésben.

A rendőrség 12 embert, köztük Ray Whelant gyanúsít a szervezett illegális jegyeladással, a banda többnyire focisták és a csapatok hivatalos képviselőinek tiszteletjegyét árusította - írja a BBC.

Whelan (balra) már előzetesben ül Fotó: Reuters

A hamarosan véget érő foci-vébére hárommillió jegyet adtak ki, a FIFA közlése szerint a Match Hospitality ebből 445 ezer értékesítésének a jogát kapta meg. Az el nem adott jegyeket azonban vissza kellene adni, a továbbértékesítés ugyanis illegális Brazíliában, de a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szabályait is sérti. 

Bár Whelan ugyan nem közvetlen FIFA-alkalmazott, hanem a vb-vendégek szórakoztatásáért felelős alvállalkozói cégcsoport, a Match Hospitality igazgatója, de az eset így is roppant kellemetlen. A rendőrség elmondta, az üzérkedés profin megszervezett volt, a férfi és társai nagyjából 90 millió dollárt kaszáltak a feketén értékesített jegyekkel.

Az ügyészség jelenleg a bizonyítékokat vizsgálja, és néhány napon belül eldönti, továbbítja-e az ügyet a bíróságra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.