Vádat emelnek a meztelenkedő turisták ellen

Akár börtönre is ítélhetik azokat a nyugati turistákat, akik egy szent hegyen vetkőztek le Borneó szigetén. A helyiek szerint tettükkel földrengést váltottak ki, amely 18 ember halálát okozta.

Négy turista ellen pénteken emeltek vádat. A meztelenkedő huszonéves fiatalokat várhatóan garázdasággal és nyilvános illetlenkedéssel vádolják meg. A turistákat három hónap börtönre ítélhetik, vagy pénzbüntetés fizetésére kötelezhetik, de az is lehet, hogy mindkét büntetést kiszabja rájuk a maláj bírói testület – írja a Guardian.

A négy fiatalt az illetlen viselkedésük miatt vonhatják felelősségre, de a borneói törzsek úgy vélik, a turisták több ember halálát is okozták azzal, hogy a szent Kinabalu hegyen meztelenkedtek. Az eset után ugyanis 5.9-es erősségű földmozgás rázta meg a részben maláj fennhatóság alá tartozó szigetet. A helyi vallási vezetők azt mondták, hogy a turisták felbőszítették a hegy szellemét, és ez vezetett a 18 ember halálát követelő földrengéshez.

Rendőrségi források szerint a bíróság nem tulajdonít majd nagy ügyet a meztelenkedésnek, annak ellenére, hogy arról a fiatalok képeket is feltöltöttek a közösségi oldalakra. A hatóságokat jobban érdekli, hogy a turisták vajon drog befolyásoltsága alatt követték-e el tettüket.

Most két kanadai testvér, egy brit és egy holland állampolgár ellen emeltek vádat. A maláj hatóságok további hat külföldit keresnek, akik részt vettek a meztelenkedésben. Meglehet, hogy őket már nem sikerül őrizetbe venni, mert elhagyták az országot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.