VV Csabának mennie kell?

Komoly gondjai támadhatnak V. V. Csabának, ha nem siet kiesni a Való világ 5. szériájából.

A hol rendőrként, hol nyomozóként mutatkozó villalakó 2007-ben sikeresen felvételezett a Rendőrtiszti Főiskolára. Majd halasztott, most viszont február 3-ig le kellene tennie az összes vizsgáját, különben a hatályos tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint törlik a főiskola hallgatóinak sorából.

A Villában mos zajló Rendőrakadémia oktatóiról a Bors kiderítette, hogy valójában már egyikük sem rendőr. Az idősebbik, Baranyi József a IV. kerület nyugalmazott rendőrkapitánya, tavaly októberben távozott a testülettől. Bardovits Gábortól viszont méltatlansági eljárás keretében váltak meg, miután még 2005-ben a bíróság bűnösnek mondta ki egy vesztegetési ügyben és egy év nyolc hónap (három évre felfüggesztett) szabadságvesztésre ítélték.

A produkció készítői korábban Tarjányi Péter rendőrségi szakértőt is be akarták szervezni oktatónak. Egyik munkatársuk Tarjányi Facebookos bejegyzése szerint azzal hívta őt fel, hogy utána néztek, és tudják, hogy közlekedési ügyekben jártas. „Kommandós voltam”, mondta Tarjányi, akire így már nem volt szüksége a produkciónak, bár neki sem lett volna túl nagy kedve részt venni a „játékban”.

Merthogy a Rendőrakadémia játék – erre a produkció hívta fel az ügyet megszellőztető Bors szerkesztőinek a figyelmét. Az oktatók nem képviselik a rendőrséget. Bár korábban az ORFK-t is megkeresték a Rendőrakadémia ötletével, a rendőrség vezetése udvariasan elhárította az együttműködést. A Való Világ készítőinek arról pedig nem volt információjuk, hogy felkért két oktató egyike sincs már a rendőrség állományában. „Mivel nem vagyunk nyomozóhatóság” – magyarázták a bizonyítványukat. Ez egyébként a közlekedési rendőri feladatokra felkért Tarjányi Péter megkeresésekor már a vakok számára is világossá vált.

Nem kell azonban feladni a reményt, akár még jól is elsülhetnek a dolgok. Végül is a villalakók két volt rendőrtől is sokat tanulhatnak, főleg, ha az egyiket már egyszer elítélték. Ő akár még a VV Ügyészségi Akadémián és a VV Bíróképzőn is oktathat majd. Esetleg bevezethetnék az akadémián a vesztegetéstant.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.