Videón az uzsorázó tarnaleleszi képviselő

P. Józsefet és a feleségét,  P. Józsefnét bűncselekmény gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a pétervásárai rendőrőrsön. Elfogásukról a rendőrség videót adott közre. A Heves Megyei Hírlap olvasóitól úgy értesült, az uzsorázó férfi önkormányzati képviselő.

Az Egri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. József és P. Józsefné ellen – írja honlapján a rendőrség.

A 36 éves férfi és a 34 éves nő 2013 óta ad élelmiszert hitelre Tarnaleleszen lévő boltjukban a szegényeknek. Az árakat eleve jóval a kiskereskedelmi érték felett határozták meg. A hiteleseknek a következő hónapban kellett volna megadniuk jelentős kamattal terhelt adósságukat, ám mivel ezt nem tudták megtenni, kénytelenek voltak újra hitelben vásárolni. Az érintettek és családjaik így olyan állandó adósságba kerültek, melyből nem tudtak kitörni.

A férfit és a nőt csütörtökön vitték el a faluból a rendőrök. Ahogy szombaton mi is megírtuk, a Heves Megyei Hírlap több olvasójától is úgy értesült, hogy az uzsorás férfi tarnaleleszi önkormányzati képviselő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.