Uzsorást fogtak el a rendőrök Maroslelén

Uzsora-bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 35 esztendős maroslelei férfit, aki 2005 óta adott kölcsön különböző összegeket úgy, hogy az adósoktól a pénz dupláját követelte vissza - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A sértettek - akik többnyire szintén falubeliek voltak - rossz anyagi helyzetük miatt kényszerültek arra, hogy kölcsönt kérjenek. Ezt használta ki az uzsorás, aki 100 százalékos kamatra adott kölcsön kisebb-nagyobb összegeket, néhány ezertől akár kétszáz ezer forintig - ismertette az ügy részleteit Tuczakov Szilvána.

A férfit a makói rendőrök szerdán fogták el kommandósok közreműködésével. A lakhelyén tartott házkutatás során egy körözött motorbiciklit is találtak. A rajta lévő rendszámot egy másik motorkerékpárra állították ki, így az uzsora-bűncselekmény mellett egyedi azonosító jel meghamisításával is gyanúsítja őt a rendőrség - mondta az őrnagy.

A maroslelei férfi többször volt már büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt. Gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.