Uzsorásokat fogtak el Ózdon

Általában 30 ezer forintot adtak kölcsön 50 és 100 százalék közötti kamattal, az összeg pedig havonta folyamatosan kamatos-kamattal, az uzsorások által önkényesen megállapított több tízezer forinttal is növekedett.

Uzsorásokat fogtak el a rendőrök szerdán Ózdon; a férfit és a nőt több rendbeli uzsora bűncselekmény és több rendbeli zsarolás elkövetésével gyanúsították meg, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Az uzsorások általában 30 ezer forintot adtak kölcsön 50 és 100 százalék közötti kamattal, az összeg pedig havonta folyamatosan kamatos-kamattal, az uzsorások által önkényesen megállapított több tízezer forinttal növekedett. Volt olyan, amikor egy-két év alatt elérte a 450 ezer és 1 millió 200 ezer forint közötti összeget - ismertette Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ha valaki eleget tett "fizetési kötelezettségének", akkor sem menekülhetett, hiszen minden hónapban megjelent a sértetteknél az uzsorások egyike és újabb és újabb pénzt követelt tőlük. Ennek megtagadása esetén súlyos, élet és testi épség elleni bűncselekmények elkövetésével fenyegették meg őket, így újra és újra fizettek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.