Uzsorakölcsönből tartotta el családját

Uzsorást fogtak el a rendőrök Ózdon, az 57 éves férfit a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Dobi Tamás elmondta: a gyanúsított uzsorakölcsönökből tartotta fenn magát és családját. A sértetteknek általában 20-40 ezer forintot adott 50-70 százalékos kamatra. Volt olyan, aki öt éve kért kölcsön 40 ezer forintot, és évek alatt több mint hárommillió forintot fizetett ki az uzsorásnak.

Több károsult az uzsorás boltjában volt kénytelen hitelben vásárolni a normál piaci árakhoz képest négyszeres áron. Így akadt olyan, aki a havi rendszeres jövedelmét a hitel törlesztésére fordította, és mivel nem maradt egy fillérje sem, és más boltban nem tudott vásárolni, újabb hitelhez kellett folyamodnia. Az elkövető több, nem fizető ügyfelét is veréssel fenyegette meg.

Az ügynek eddig 11 sértettje van, a rendőrség az 57 éves férfi ellen uzsora-bűncselekmény, zsarolás bűntett és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt indított eljárást. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Ózdról és térségéből az utóbbi hónapokban tizenhat, uzsora- és más bűncselekménnyel gyanúsított került előzetesbe, a városi rendőrkapitányság 29 emberrel szemben indított eljárást, a sértettek száma meghaladja a kétszázat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.