Üvöltöttek a gyerekek, de a szülők nagyon győzni akartak

Megdöbbentően viselkedett néhány szülő a linzi gyermek maratonon. A három-négy éves gyerekeknek egy 40 méteres távot kellett teljesíteniük, szüleikkel kézen fogva. Egyes felnőttek viszont annyira nyerni akartak, hogy szó szerint átrángatták a célvonalon üvöltő csemetéiket – számolt be a bécsi Kurier.

A szervezők jövőre már valószínűleg nem rendezik meg jövőre azt a futóversenyt, melyben 3-4 éves gyerekek vettek részt múlt szombaton Linzben, mivel a versenyről készült egyik fotó bejárta az osztrák közösségi médiát és óriási felháborodást váltott ki. A verseny célja elvileg az lenne, hogy a már egészen kicsi gyerekeket is megtanítsa a mozgás, a versenyzés örömére, ám néhány szülőnek annyira a fejébe szállt a győzni akarás, hogy síró, üvöltő gyerekeiket szó szerint végigrángatták a távon.

Ewald Tröbinger, a 2002-óta megtartott linzi maraton egyik szervezője a lapnak elmondta, hogy sajnos nem rendkívüli esetről van szó. Az elmúlt 14 évben a gyerekek versenyein mindig látott olyan szülőket, és az ilyenek száma évről-évre egyre magasabb, akiben hamis és túlzó becsvágy munkált és emiatt kínszenvedéssé tették a gyerekek számára a futást.

Emiatt is mondja be a moderátor minden alkalommal a futam előtt, hogy ne vonszolják át a gyerekeket a pályán. Úgy tűnik, a figyelmeztetés nem elég...

A rendező, aki maga is maratonista és három kislány édesapja, azt mondja: „Linz sajnos nem egy elszigetelt eset és a gyerekeket tulajdonképpen a saját szüleiktől és nagyszüleiktől kellene megvédeni."

Wilhelm Lilge könnyűatléta, a team2012.at futóklub edzője a lapnak elmondta, hogy a gyerekek részvétele a versenyeken motiváló erővel bír, a sport élvezetére nevel, viszont az, hogy a szülők akarják diktálni a tempót, helytelen.

A 3-4 éves gyerekek számára viszont ijesztő lehet a szülők nélkül futni és a balesetek elkerülése végett is indokolt a felnőttek jelenléte, de a szervezők most komolyan fontolgatják, hogy jövőre nem tartanak versenyt ennek a korosztálynak, mert a szülők nem képesek viselkedni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.